O nas
Wszystko zaczęło się w 1997 r. To właśnie wtedy w miejscowości Koło powstała rodzinna firma Carnis. Naszą specjalizacją od początku był rozbiór mięsa czerwonego, realizowany oczywiście z typową dla Wielkopolski solidnością.
Cenimy sobie tradycję, ale zawsze ważna była dla nas też nowoczesność. Z biegiem lat nasz zakład rozwijał się zyskując najnowsze zaplecze produkcyjne oraz technologie umożliwiające coraz wydajniejszą produkcję. Priorytetem od początku była dla nas jakość, dlatego dbamy o rygorystyczne podejście do przestrzegania norm weterynaryjnych, a wszystkie badania wykonywane są w akredytowanych laboratoriach.
Nawiązując z nami współpracę, zyskasz sprawdzonego partnera. Jesteśmy obecni na rynku już 25 lat, dlatego wiemy jak dostosować ofertę do wymagań Twojej sieci lub zakładu.
Nasze aututy:
- uprawnienia eksportowe
- nowoczesna infrastruktura, spełniająca wymogi obowiązujące w Unii Europejskiej
- konkurencyjne ceny
- wysoka efektywność, elastyczność i możliwość dostosowywania oferty do potrzeb i oczekiwań odbiorców,
- wieloletnie doświadczenie i wysokie kwalifikacje branżowe kadry zarządzającej oraz wysoka wydajność pracowników
- rygorystyczne podejście do przestrzegania norm weterynaryjnych
- powtarzalność wytwarzanych produktów
Wyróżnienia
-
Diamenty „Forbesa” 2022
-
Forum Firm Rodzinnych 2022 – „Forbes”
-
Dobra Firma 2021 – Nagroda Zpp
-
Diamenty „Forbesa” 2019
-
Forum Firm Rodzinnych 2019 – „Forbes”
-
Gazela Biznesu 2011 – „Puls Biznesu”
-
Gazela Biznesu 2010 – „Puls Biznesu”
Certyfikaty
Spełniamy wymagania ustanowione przez BRC Global Standard for Food Safety w zakresie rozbioru i trybowania wieprzowiny na chłodzone i mrożone mięso oraz na elementy pakowane próżniowo.
Wprowadziliśmy rygorystyczny system kontroli jakości wytwarzanego mięsa, dlatego w zakładzie funkcjonują dwa systemy pomagające zapewnić bezpieczeństwo produkowanej żywności: HACCP i BRC.
Dodatkowo monitorujemy też urządzenia, pomieszczenia oraz pracowników odpowiadających za przebieg procesu produkcyjnego.
Sprawdź nasze produkty
Naszą specjalnością są produkty z mięsa czerwonego. Sieci handlowe i zakłady przetwórcze znajdą u nas mięsa chłodzone i mrożone. Jesteśmy jednak bardzo elastyczni, dlatego w przypadku zainteresowania towarem niewystępującym w naszej ofercie, możemy przystosować linie produkcyjne do nowych wymagań.
Jakość mięsa jest dla nas kluczowa, dlatego jeśli któryś z produktów nie spełnił Twoich oczekiwań, napisz do nas i podziel się opinią.