Zakłady Mięsny Carnis Koło - tu pracujemy
Poznaj lepiej Carnis Koło

O nas

Wszystko zaczęło się w 1997 r. To właśnie wtedy w miejscowości Koło powstała rodzinna firma Carnis. Naszą specjalizacją od początku był rozbiór mięsa czerwonego, realizowany oczywiście z typową dla Wielkopolski solidnością.

Cenimy sobie tradycję, ale zawsze ważna była dla nas też nowoczesność. Z biegiem lat nasz zakład rozwijał się zyskując najnowsze zaplecze produkcyjne oraz technologie umożliwiające coraz wydajniejszą produkcję. Priorytetem od początku była dla nas jakość, dlatego dbamy o rygorystyczne podejście do przestrzegania norm weterynaryjnych, a wszystkie badania wykonywane są w akredytowanych laboratoriach.

Nawiązując z nami współpracę, zyskasz sprawdzonego partnera. Jesteśmy obecni na rynku już 25 lat, dlatego wiemy jak dostosować ofertę do wymagań Twojej sieci lub zakładu.

Nasze aututy:

  • uprawnienia eksportowe
  • nowoczesna infrastruktura, spełniająca wymogi obowiązujące w Unii Europejskiej
  • konkurencyjne ceny
  • wysoka efektywność, elastyczność i możliwość dostosowywania oferty do potrzeb i oczekiwań odbiorców,
  • wieloletnie doświadczenie i wysokie kwalifikacje branżowe kadry zarządzającej oraz wysoka wydajność pracowników
  • rygorystyczne podejście do przestrzegania norm weterynaryjnych
  • powtarzalność wytwarzanych produktów

Wyróżnienia

  • Diamenty „Forbesa” 2022

    Diamenty „Forbesa” 2022

  • Forum Firm Rodzinnych 2022 – „Forbes”

    Forum Firm Rodzinnych 2022 – „Forbes”

  • Dobra Firma 2021 – Nagroda Zpp

    Dobra Firma 2021 – Nagroda Zpp

  • Diamenty „Forbesa” 2019

    Diamenty „Forbesa” 2019

  • Forum Firm Rodzinnych 2019 – „Forbes”

    Forum Firm Rodzinnych 2019 – „Forbes”

  • Gazela Biznesu 2011 – „Puls Biznesu”

    Gazela Biznesu 2011 – „Puls Biznesu”

  • Gazela Biznesu 2010 – „Puls Biznesu”

    Gazela Biznesu 2010 – „Puls Biznesu”

Certyfikaty

Spełniamy wymagania ustanowione przez BRC Global Standard for Food Safety w zakresie rozbioru i trybowania wieprzowiny na chłodzone i mrożone mięso oraz na elementy pakowane próżniowo.

Wprowadziliśmy rygorystyczny system kontroli jakości wytwarzanego mięsa, dlatego w zakładzie funkcjonują dwa systemy pomagające zapewnić bezpieczeństwo produkowanej żywności: HACCP i BRC.

Dodatkowo monitorujemy też urządzenia, pomieszczenia oraz pracowników odpowiadających za przebieg procesu produkcyjnego.

Sprawdź nasze produkty

Naszą specjalnością są produkty z mięsa czerwonego. Sieci handlowe i zakłady przetwórcze znajdą u nas mięsa chłodzone i mrożone. Jesteśmy jednak bardzo elastyczni, dlatego w przypadku zainteresowania towarem niewystępującym w naszej ofercie, możemy przystosować linie produkcyjne do nowych wymagań.

Jakość mięsa jest dla nas kluczowa, dlatego jeśli któryś z produktów nie spełnił Twoich oczekiwań, napisz do nas i podziel się opinią.

zobacz ofertę

Produkty ZM Carnis Koło